BICIKLOM DO SPOMENIKA

biciklomObilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Grad i Turistička zajednica grada Belišća i ove su godine organizirali tradicionalnu vožnju „Biciklom do spomenika“ odajući počast poginulim pripadnicima 107. brigade HV. Predvođeni gradonačelnikom Dinkom Burićem, stotinjak građana Belišća, branitelja, članova njihovih obitelji i korisnika programa „Pomoć u kući starijim osobama“, okupili su se ispred zgrade gradske uprave odakle su zajedno krenuli do spomen obilježja na lijevoj obali Drave.

Nakon himne, koju je izvela Valentina Gyerek, gradonačelnik i njegovi zamjenici, predstavnici udruga, političkih stranaka i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, položili su vijence i zapalili svijeće te minutom šutnje odali počast poginulim „Vukovima s Drave“ ali i svima koji su svoje živote položili za slobodnu, neovisnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. Službu riječi predvodio je fra Branko Janjić koji je nadahnuto govorio o našoj stoljetnoj borbi za neovisnost i istakao da domoljublje nije tek puki osjećaj u ljudskome srcu, nego istinska vrlina, a svaki je čovjek dužan iskazati ljubav prema svojoj domovini. Uz zvuke skladbe „Ne dirajte mi ravnicu“ završeno je obilježavanje ovog blagdana zahvalnosti i ponosa.

Nakon svečanog dijela sudionici su se uputili u Ribički dom gdje su ih dočekali i ponudili osvježavajućim napicima članovi Udruge športskih ribolovaca Belišće.