BICIKLOM DO SPOMENIKA – OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

I ove godine, u gradu Belišću Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježeni su na svečan, ali i rekreativan način.

Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu vožnju „Biciklom do spomenika“. Velik broj građana okupio se ispred zgrade Gradske uprave odakle su u biciklističkoj koloni, predvođenoj predsjednikom Gradskog vijeća Tomislavom Vukelićem, krenuli prema spomeniku poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske. U svečanom dijelu obilježavanja vijence su položili i upalili svijeće predstavnici Grada Belišća predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ljerkom Vučković, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Savjeta mladih Grada Belišća te ostalih udruga. Himnu je izvela Valentina Gyerek, a nakon minute šutnje u znak sjećanja na sve poginule pripadnike 107. Brigade HV-a, ali i sve one koji su žrtvovali svoj život za nezavisnu i slobodnu Republiku Hrvatsku, službu riječi predvodio je župni vikar fra Marin Matančić. Svečani dio obilježavanja ovog velikog dana završio je skladbom „Ne dirajte mi ravnicu“ u izvedbi Belišćanke Valentine Gyerek.

Svi sudionici potom su se uputili u Ribički dom na lijevoj obali Drave gdje je Turistička zajednica grada Belišća pripremila osvježavajuće napitke i peciva za sve bicikliste.