Betlehemsko svjetlo u Belišću i prigradskim naseljima

Nakon što je protekle nedjelje Betlehemsko svjetlo mira, nošeno rukama izviđača, došlo i u našu županiju, Društvo “Naša djeca” grada Belišća u suradnji s Odredom izviđača “Darko Tivanovac“ i ove će godine nastaviti s provođenjem projekta “Betlehemsko svjetlo spaja generacije”, stoga pozivaju sve da dođu sa svojim svijećama i fenjerima te nastave širiti poruke mira i ljubavi i sa svojim bližnjima.

U subotu, 16. prosinca, izviđači će Betlehemsko svjetlo predati građanima u sklopu Adventa u Belišću, nakon paljenja treće svijeće na adventskom vijencu na Trgu A. Starčevića u 17 sati.

U nedjelju, 17. prosinca, Betlehemsko svjetlo stiže u Bistrince, na misno slavlje u 9 sati u crkvu Svetog Stjepana Ugarskog. U 9:45 sati, na dječjoj misi u belišćanskoj crkvi, članovi Vjere i svjetla će zajedno s izviđačima, do oltara donijeti Betlehemsko svjetlo. U Kitišancima je nedjeljna misa u 10:30 sati te će tada i u njihovu crkvu Rođenja Ivana Krstitelja stići Betlehemsko svjetlo.

Tu nedjelju Betlehemsko svjetlo nastavlja put po belišćanskim prigradskim naseljima, pa izviđači i DND-ovke pozivaju mještane Gorice Valpovačke da dođu u društveni dom u 17:30 sati. Božić u Etnoselu tradicionalna je manifestacija koja u Bocanjevcima počinje u 18 sati, te će i ondje tada stići Betlehemsko svjetlo. Nedjeljno prenošenje Svjetla završava u 18:30 sati u Tiborjancima na njihovoj Božićnoj priredbi.

Uz prigodan program, u utorak, 19. prosinca, Betlehemsko svjetlo će stići i do mještana Veliškovaca, koji trebaju u 11 sati doći u vatrogasni dom. Mještani Gata su pozvani da u 11:20 dođu do društvenog doma, gdje će se i njima uz prigodnu poruku predati Betlehemsko svjetlo, a u 11:40 sati će učenici Područne škole Vinogradci svojim sumještanima predati Svjetlo kako bismo ga svi širili još dalje.

Monika Đogaš