BELIŠĆE I BELIŠĆANI U KONAVLIMA

Tradicionalnu veliku turističku manifestaciju „Proljeće u Konavlima“ 2016. proteklog su vikenda započeli i otvorili Belišćani i to originalnim gastronomskim delicijama i dakako – tamburaškom glazbom. Konavle su poznato, privlačno i turistički odlično organizirano područje oko Dubrovnika koje ima raznovrsnu i bogatu tradiciju i ponudu, a Večer Slavonije i Baranje koju su priredili Belišćani održana je u mjestu Gruda.

U organizaciji Grada i TZ Belišća, jug Hrvatske posjetili su predstavnici Belišća, predvođeni gradonačelnikom Dinkom Burićem i voditeljicom ureda TZ Janjom Čeliković. Domaćini su bili TZ Konavle i Udruga Agroturizam iz Konavala. Gostovanje Belišćana u Konavlima nastavak je sedmogodišnje turističke, gospodarske i kulturne suradnje i razmjene znanja, ideja i iskustava.

Manifestaciju „Proljeće u Konavlima“ Belišćani, majstori za prave slavonske domaće specijalitete, otvorili su pravim slavonskim kolinjem i delicijama koje idu uz to – kulenom, kobasicom, krvavicom, slaninom, svježim čvarcima te čobancem. Sve te specijalitete brojni su domaćini, turistički djelatnici i predstavnici agencija s područja Konavala i Dubrovnika, kušali uz izvrsna slavonska i baranjska vina kojima su ih počastili gosti iz Slavonije i Baranje. Za nezaboravnu zabavu uz tamburicu i pjesmu, pobrinuli su se tamburaši sastava „Čuvari noći“ iz Narda. Tamburaši su se predstavili i na Stradunu u Dubrovniku, nastupom u nedjelju poslijepodne.