Belišćanski dječji festival Vedrofon

U želji da se u Belišću ponovno pokrene glazbeni dječji festival i oživi belišćanska tradicija dječje festivalske pjesme, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća pokreću projekt pod nazivom: Belišćanski dječji festival Vedrofon.

Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća pozivaju dječje zborove na Belišćanski dječji festival Vedrofon koji će se održati 24. svibnja 2014. godine u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću.

Zborovi trebaju pripremiti tri pjesme, a jedna od njih mora biti nova i skladana za ovaj festival. Tri najuspješnija zbora će biti nagrađena vrijednim nagradama, a svim sudionicima Vedrofona jamčimo puno vedrine, zabave i druženja uz pjesmu.

vfBelišćanski dječji festival Vedrofon dana 24. svibnja 2014.

P R O P O Z I C I J E

Članak 1.

Belišćanski dječji festival Vedrofon je manifestacija koja za cilj ima njegovati i razvijati glazbeni afinitet djece te potaknuti glazbenike na skladanje novih kvalitetnih dječjih pjesama. Festival organizira Umjetnički odbor BDF-a Vedrofon, a pokrovitelji su grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća.

Članak 2.

Na Vedrofonu mogu nastupiti dječji zborovi s područja cijele Republike Hrvatske. Očekivana starosna dob djece je između 6 i 14 godina.

Članak 3.

Zborovi na Vedrofonu izvode tri pjesme, a jedna od njih mora biti nova. U svakoj pjesmi zbor može imati jednog ili više solista, ali je moguće i da sve izvedbe budu potpuno zborske.

Članak 4.

Djeca na Vedrofonu pjevaju ”u živo” bez ranije snimljenih pjevačkih dionica. Instrumentalna pratnja može biti puštena s matrice ili odsvirana u trenutku izvedbe na nastupu.

Članak 5.

Prosudbeno povjerenstvo prati nastupe svih zborova na Vedrofonu vrednujući cjelokupni izvedeni program, a na kraju proglašava rezultate. Tri najuspješnija zbora dobivaju plakete: Zlatni listić, Srebrni listić i Brončani listić. Prosudbeno povjerenstvo dodjeljuje i plaketu Bijeli listić za najbolju novu skladbu izvedenu na festivalu, a također može dodijeliti i druge nagrade kao što su nagrada za koreografiju, nagrada najboljem solistu itd. Svi zborovi dobivaju diplome za sudjelovanje na Belišćanskom dječjem festivalu Vedrofon.

Članak 6.

Zborovi svoje prijave moraju poslati najkasnije do 30. travnja 2014. godine na adresu: Grad Belišće (za Belišćanski dječji festival Vedrofon), Kralja Tomislava 206, 31551 Belišće. Prijavu je moguće poslati i e-mailom na adresu: vedrofon@belisce.net

Prijava mora sadržavati:
a) naziv i adresu zbora
b) ime i prezime zborovođe, adresu, telefon i e-mail
c) ime i prezime, adresu, telefon i e-mail osobe za kontakt ukoliko to nije zborovođa
d) popis pjesama koje zbor izvodi, za svaku pjesmu potrebno je navesti puno ime i prezime skladatelja, aranžera, autora stihova i točno trajanje svake skladbe
e) ime i prezime svakog solista te naziv pjesme u kojoj se solist pojavljuje
f) ime i prezime eventualnog instrumentalnog pratitelja i vrstu glazbala
g) popis pjevača/ica s upisanom godinom rođenja za svakog pojedinačno te popis pratitelja koji dolaze s djecom
h) uz prijavu treba priložiti 5 čitljivih partitura svih prijavljenih skladbi kao i instrumentalnu matricu ukoliko zbor pjeva uz nju (matrice su jedini dio prijave koji možete poslati i naknadno do 17. svibnja).

Članak 7.

Na kraju festivala svi zborovi zajednički izvode pjesmu gospodina Antuna Bučanca Pjesma svima treba.