BELIŠĆANI SUDJELOVALI NA FESTIVALU “GASTRO STOL 2017” U BIOGRADU NA MORU

Turistička zajednica grada Belišća kao organizator, članovi udruge „Kotličari“ Belišće te OPG Dobrovac ove su godine od 2. do 4. lipnja 2017. godine gostovali na Festivalu izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, suvenira i folklora „Gastro stol 2017“ u Biogradu na Moru.

Festival pod nazivom „Spojimo zeleno i plavo“ okupio je na stolu dužine 1000 metara više od 400 izlagača s područja cijele Hrvatske, ali i šire.

U petak, 2. lipnja 2017. godine, na glavnom mulu održavala se prezentacija internacionalne kuhinje na kojoj su svoju kuhinju predstavljali prijateljski gradovi grada Biograda na Moru. Ove su godine domaćini iskazali veliku čast Belišćanima izabravši grad Belišće za predstavnika Republike Hrvatske. Članovi udruge „Kotličari“ prezentirali su način pripreme i kuhanja slavonskog čobanca u kotliću i time izazvali interes i oduševljenje mnogobrojnih znatiželjnih posjetitelja.

U subotu, 3. lipnja 2017. godine, Turistička zajednica grada Belišća predstavila se s vinogradarskim paprikašom u kotliću, a o kvaliteti jela svjedočio je dugačak red zainteresiranih za degustaciju.

U prezentaciji kulturne i gastronomske ponude grada Belišća i prigradskih naselja pomogli su Grad Belišće, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Grad Biograd na Moru te Turistička zajednica grada Biograda na Moru.