BELIŠĆANI POSJETILI SVETI MARTIN NA MURI

U subotu, 12. studenog. 2016., u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, Sv. Martin na Muri posjetili su predstavnici Belišća predvođeni zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem i voditeljicom ureda Turističke zajednice grada Belišća Janjom Čeliković. Unatoč lošem vremenu, predstavnici Općine i Turističke zajednice Sv. Martin na Muri bili su odlični domaćini. Zamjenica načelnika općine Petra Noviščak, predsjednik Općinskog vijeća Dražen Crnčec i asistentica u Turističkom uredu Klaudija Srša Pregelj upoznali su Belišćane s bogatstvima njihovog kraja.

Nakon upoznavanja uputili su se na vožnju vlakićem kroz gospodarsku zonu, gdje je napravljena kratka pauza odlaskom u Mlinarsku kuću, a nakon toga gosti s domaćinima uputili su se predivno izletište Seoski Turizam „Goričanec“ koji se nalazi uz samu rijeku Muru, gdje je upriličen zajednički ručak.

Domaćini su predstavnike Belišća počastili domaćim vinskim gulašem. Nakon ručka održana je prezentacija gastro i eno ponude na kojoj je skuhan slavonski čobanac za koji je bio zadužen Zdenko Sučić, pobjednik Drugog državnog natjecanja u kuhanju čobanca u Belišću. Specijalitet je oduševio sve prisutne, a u popodnevnim satima održan je nastup ženske pjevačke skupine kud-a „Šokadija“ iz Bocanjevaca. Osim Belišćana, tu su bili i predstavnici Turističke zajednice grada Nina, tamburaški sastav Zrin i KUD iz Podgorače.