BELIŠĆANI POSJETILI GRADAC NA MAKARSKOJ RIVIJERI

U organizaciji grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, Makarsku rivijeru posjetili su predstavnici Belišća, predvođeni gradonačelnikom Dinkom Burićem i voditeljicom ureda Turističke zajednice grada Belišća, gospođom Janjom Čeliković. Predstavnici Općine Gradac i Turističke zajednice općine Gradac bili su izvanredni domaćini našoj delegaciji koja je gostovala na proslavi dana Općine, tradicionalnoj velikoj fešti Sv. Mihovila, zaštitnika općine Gradac od 27. rujna do 01. listopada 2016. godine. Dana 28. rujna 2016. godine organiziran je posjet zavičajnom muzeju u Gradcu, a nakon toga i zajednički ručak u organizaciji obrtnika u naselju Blatnice u Bristu.

U večernjim satima je na prepunoj terasi hotela “Sunce” u Gradcu održan nastup Kulturno – umjetničkog društva “Šokadija” Bocanjevci koji su plesom i pjesmom oduševili sve posjetitelje. Sam dan proslave Sv. Mihovila, 29. rujna 2016. godine, započeo je misnim slavljem u crkvi Sv. Mihovila, te procesijom kroz ulice Gradaca. Nakon svete mise, uslijedilo je otkrivanje spomen-ploče u sjećanje na izbjeglištvo u El Shatt, nastup Kulturno-umjetničkog društva “Šokadija” na molu, te zajednički ručak u Starom portu koji je bio organiziran za sve mještane i goste.

Petak, 30. rujna 2016. godine, bio je rezerviran za izlet i vožnju brodom do Drvenika i nazad do Gradaca, uz stajanje u Zaostrogu gdje je organiziran posjet Franjevačkom samostanu Sv. Marije, nakon čega je uslijedio zajednički ručak na brodu. U večernjim satima je održan nastup Kulturno-umjetničkog društva “Šokadija” iz Bocanjevaca na terasi hotela Labineca u Gradcu. Zahvaljujemo se predstavnicima Općine Gradac i Turističke zajednice općine Gradac koji su bili izvrsni domaćini i omogućili nam još jedno uspješno spajanje “Zelene” i “Plave” Hrvatske koje je od iznimnog značaja za međusobnu razmjenu iskustava i buduću suradnju.