BelAmijeva „žetva“

Bogat kulturno-turistički vikend u Slavoniji iskoristili su i članovi MPD BelAmi iz Belišća. Više nego dostojno prezentirali su svoj rad, svoju ljubav prema glazbi, prema zavičaju, prema druženju i prema svim ljudima dobre volje koji ih na svakom nastupu prepoznaju i zdušno podržavaju, što govori svaki iskreni pljesak kojim ih publika nagradi nakon pjesme, ali i tijekom izvedbe.

Na manifestaciji „Miholjačko sijelo“ BelAmijevci su održali samostalni koncert uz instrumentalnu potporu trija PROFESSORES, Mateja Presnaca i uz vokalno-instrumentalnu suradnju sa Zvonimirom Ivekovićem. Predivan, akustično savršen prostor miholjačke Vijećnice u dvorcu Prandau-, odisao je toplinom i nježnošću svakog otpjevanog tona i izgovorenog stiha (Mladen Šarlija). Publika je bila „dotaknuta pjesmom“, kako je i glasio naziv koncerta: „Dotakni me pjesmom“.

Sljedećega dana, u sklopu „Petrijevačkih žetvenih svečanosti“, a kao gosti slavljeničke Vokalne skupine Mursella, MPD je dao svoj obol toj glazbenoj svečanosti najviše što je mogao. I sami uživajući u ambijentu, na prekrasno dekoriranoj pozornici, u besprijekornoj ozvuci , među pozitivnim pjevačima drugih ansambala, dobrim domaćicama (Romana Borš-Mačak) i razgaljenoj publici, orilo se Petrijevcima : TU JE TVOJA ZEMLJA, TU SAGRADI DOM…

Svi koji su bili, došli su na događaj, a sa sobom ponijeli DOŽIVLJAJ!