„BELAMI“ OSTVARILI SVOJ PRVI NASTUP

Osnovani 5. listopada 2016., nakon dva mjeseca postojanja, redovitih proba i iskrenog uživanja u tome što rade, Muško pjevačko društvo „BelAmi“ uspješno je propjevalo i ostvarilo svoj prvi mini-koncert.

Bio je to inozemni nastup u Republici Mađarskoj u mjestu Olasz, a u organizaciji Hrvatske samouprave i tamošnjih Hrvata, 4. prosinca 2016. godine. Manifestacija je tradicionalna i u vremenu je došašća te su domaćini upriličili prikaz svojih običaja na Badnju večer.

Pred mnogobrojnom publikom, počasnim gostima iz mađarske lokalne vlasti i hrvatske diplomacije te mnoštvom medijskih izvjestitelja, naš MPD „BelAmi“ predvođen osnivačicom i svojom dirigenticom prof. Aleksandrom Čeliković Cvidrak, vrlo profesionalno i lijepo, izveo je nekoliko hrvatskih pjesama (Ružo crvena, Ne dirajte mi ravnicu, Vukovar, Tvoja zemlja i Naša grana ne smije propasti), a završio tradicijskim božićnim napjevom, na noge podigao publiku i izazvao dugotrajan pljesak.

Eto, glazba je najjače oružje, otapa led sa srdaca, otvara sva vrata, briše granice i ruši barijere, spaja ljude i kulture, čuva tradiciju i identitet. I, ne mari za godine izvođača. Naši dečki nisu nas osramotili, dapače, na ponos su domovini i našem gradu. Hvala Gradu što im je omogućio postojanje!