BEL-ART IZLOŽBOM PROSLAVIO 20 GODINA RADA

Objavljeno: 09. 12. 2016.
U četvrtak, 8. prosinca 2016. godine, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i likovne udruge Bel-Art Belišće, otvorena je izložba pod nazivom „20 godina likovne udruge Bel-Art Belišće“. U punoj dvorani Velike vijećnice grada Belišća sve prisutne pozdravila je ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar, a nakon nje o mnogim aktivnostima Udruge kroz prošlih dvadeset godina pričao je Ivan Vajda, predsjednik Udruge. O svečanoj obljetnici Bel-arta više je rekao zamjenik gradonačelnika Belišća, Domagoj Varžić, koji je posebno istaknuo suradnju likovnjaka s ostalim udrugama i ustanovama grada Belišća te zahvalio za njihovu marljivost kroz sve te godine. Dugogodišnji rad i trud nagrađen je zahvalnicama za sve članove koji su u Udruzi od samog početka djelovanja, 1996. godine: Jadranka Berak, Dragica Čuturilo Petrač, Vera Huderer, Suzana Lešnjaković, Branka Ljubek, Antun Sabo, Marija Šimić, Ivan Vajda i Vesna Vajda. Zahvalnice je svečano uručio Domagoj Varžić, uz čestitke i ruže za sve nagrađene članice Bel-Arta, koje je podjelio Ivan Vajda.

Posebnu zahvalnicu Udruzi uručio je Branko Janjić, belišćanski župnik, za sve što su članovi Udruge napravili za svoju crkvu i župu.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se učenici Dislociranog odjela Glazbene škole u Belišću – Davor Arsenić (flauta), Rafael Majetić i Mislav Sušić (gitare).

Svi prisutni također su imali priliku čuti novu pjesmu koju su skupa napisali, uglazbili i izveli Antun Tonika Bučanac i Zvonimir Iveković, a koja je skladana upravo za članove Bel-Arta.

Na izložbi je izloženo 22 slikarska rada članova Udruge koji se mogu pogledati do 22. prosinca.