Advent u Olasu

U subotu, 5.prosinca održalo se sada već tradicijsko druženje i prekogranična suradnja između Hrvatske zajednice sela Olasa i Udruge vinogradara i vinara “Martinovo brdo” Gajić, bila je i ovog Adventa obogaćena kulturnim sadržajima.

U programu su nastupili Hrvatska “Čitaonica” grada Mohača, ženski pjevački zbor sela Kozar i gosti iz Hrvatske, ženska vokalna skupina Kulturno umjetničkog društva “Šokadija” iz Bocanjevaca.

Gosti iz Hrvatske oduševili su brojnu publiku, a osobito su ugodno iznenadili veleposlanicu Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj gospođu Vesnu Halugu, koja je uživala u hrvatskim tradicijskim i adventskim pjesmama.

Za dobru atmosferu i raspoloženje svih nazočnih pobrinili su se vinari “Martinovog brda” sela Gajić, te organizatorica predsjednica Hrvatske zajedniceu Mađarskoj gospođa Ana Ružić.

Ovakvi susreti su upravo pokazatelji izvanredne kultrurno turističke suradnje Republike Mađarske i Republike Hrvatske, za sve brojne medije naglasila je voditeljica Turističke zajednice grada Belišća gospođa Janja Čeliković i ujedno pozvala na uzvratnu suradnju na kulturnim manifestacijama Turističke zajednice grada Belišća.