ADVENT U BELIŠĆU PROŽET STIHOVIMA I PJESMOM

Advent u Belišću u nedjelju je nastavljen u blagdanskom ozračju uz bogatu gastro ponudu i raznolike nastupe.

Za sve posjetitelje organizatori su osigurali besplatnu podjelu švargla OPG-a Kulen Novosel, kruh s domaćom masti te kuhano vino i čaj koje su pripremali članovi udruge Kotličari.

Večer su otvorili ”Pjesnici iz Belišća”: Zlatko Krznarić, Frano Budić, Reza Stanković, Mladen Šarlija, Zdravko Kokorić, Josip Štajmaher i Danica Lebinac, a pjesmom su gledatelje zagrijali članovi zbora KUD-a ”Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci, na čelu s Ankicom Jurinom, koji su izveli dvije domoljubne i nekoliko adventskih pjesama. U ostatku večeri posjetitelji su uživali u nastupu Tamburaškog sastava ”Slavonski dukati” te u klizanju.

Sljedeći vikend nastavlja se bogati program Adventa na Trgu Ante Starčevića iz kojeg izdvajamo nastup zbora OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, dolazak Moto Mrazova, nastup Andreje Kristić i Mateja Vidranskog te DJ Flegme, dok nas u nedjelju u Župnoj crkvi sv. Josipa Radnika očekuje tradicionalni Božićni koncert pod vodstvom Branka Uvodića, a nastupit će zborovi i solist uz pratnju Tamburaškog orkestra glazbene škole ”Batorek”.

Fotografije: Zaim Saljiji