ADVENT U BELIŠĆU: NATUP KNJIŽEVNE UDRUGE “PJESNICI IZ BELIŠĆA” I MPD “BOCANJEVAČKI PAJDAŠI”

U nedjelju, 10. prosinca 2017. godine na Trgu Ante Starčevića održan je program Književne udruge “Pjesnici iz Belišća” i nastup Muške pjevačke družine “Bocanjevački pajdaši” iz Bocanjevaca.

Članovi Književne udruge Mario Jukić, Frano Budić, Josip Štajmaher uz vodstvo predsjednika udruge Zdravka Kokorića pročitali su stihove nekoliko autorskih pjesama, dok su nakon njih članovi Muške pjevačke družine “Bocanjevački pajdaši” otpjevali prigodne pjesme za ovo adventsko i predbožićno vrijeme.

Manifestacija „Advent u Belišću“ će se održavati sve do 31.12.2017. godine, a posjetitelji će imati prilike uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Adventski sajam i ugostiteljska ponuda također traju cijeli mjesec prosinac. U drvenim kućicama na Trgu Ante Starčevića tako možete pronaći prigodne suvenire, blagdanske proizvode, tradicionalne božićne kolače, a u ugostiteljskoj kućici se možete okrijepiti kuhanim vinom ili čajem uz neizostavne pečene kobasice.

Klizalište će za sve građane i posjetitelje biti otvoreno do 14. 1. 2018. godine, radnim danom od 16 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 10 do 22 sata. Radnim danom od 10 do 14 sati bit će organizirano besplatno klizanje za djecu osnovnih škola i vrtića.

Ulaznica za klizalište je 5 kuna, a najam klizaljki je također 5 kuna.

Tekst: Mirjana Klen, Turistička zajednica grada Belišća
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji