“ADVENT U BELIŠĆU 2019.”: PRVI SAMOSTALNI BOŽIĆNI KONCERT BELIŠĆANSKOG PUHAČKOG ORKESTRA

U sklopu belišćanskog adventa Gradski puhački orkestar Grada Belišća održao je u petak, 13. prosinca prvi samostalni božićni koncert.

U dvorani Glazbene škole u Belišću, orkestar sastavljen najvećim dijelom od mladih glazbenika, učenika osnovnih i srednjih škola, predstavio se raznovrsnim programom koji je uključivao kako standardne božićne pjesme tako i zabavnu i filmsku glazbu. Publika je tako mogla čuti presjek repertoara od narodnih božićnih pjesama kao što su “Narodi nam se” preko popularnog songa Deana Martina “Let it snow” do tema iz filmova “Jurrasic park”, “Ghostbusters” i “Čarobnjak iz Oza”. Pored zajedničkog muziciranja, svoje umijeće na instrumentu pokazalo je i nekoliko mladih glazbenika u samostalnim točkama.

Ovim koncertom, Puhački orkestar Grada Belišća zaključio je ovogodišnju sezonu nastupa koja je u dosadašnje 3 godine postojanja orkestra ponudila najviše nastupa na različitim manifestacijama kako u gradu Belišću tako i izvan njega te najavila u budućnosti još brojne uspješne nastupe ovog zaista mladog skupa glazbenika koji iz godine u godinu napreduje te okuplja sve veći broj članova.

Tomislav Kruljac, voditelj Puhačkog orkestra Grada Belišća