6. Gastro fest okupio brojne natjecatelje, izlagače i posjetitelje

U sklopu programa obilježavanja Dana grada Belišća, u organizaciji grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, u subotu, 7. svibnja 2022. godine, održana je 6. po redu manifestacija “Gastro fest” u Etno selu Bocanjevci. Manifestacija je okupila je mnoštvo kuhara, izlagača, predstavnika udruga i gospodarskih subjekata.

Manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uz prigodne riječi dobrodošlice, a nakon toga je uslijedio nastup Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća.

Osim kuhara iz Slavonije i Baranje, ove su godine održali prezentaciju i predstavnici grada Biograda na Moru koji su se predstavili gastro specijalitetom tunom na gradele i drugim dalmatinskim proizvodima te na taj način nastavili dobru suradnju između Zelene i Plave Hrvatske.

Posebno iznenađenje priredile su nam naše sugrađanke iz Ukrajine koje su prezentirale svoju domovinu i kuhale ukrajinski gastro specijalitet Boršć.

Gastro fest je i ove godine bio natjecateljskog karaktera te je komisija, u kojoj su bili Jelica Černi, Miroslav Sili i Ljerka Vučković, odlučila kako su najukusnije jelo skuhali članovi belišćanske HVIDR-e, drugo je mjesto pripalo OPG-u Dragana Crnogaja, a treće članovima Lovačkog društva “Vepar” Belišće. Ocjenjivao se i najuređeniji stol – najbolje ocjene dobio je stol Udruge PUKS-Podrška u kriznim situacijama i sugrađanki iz Ukrajine, drugo mjesto osvojili su članovi Udruge sv. Vinka Paulskog iz Belišća, a treće Udruga “Kotličari” Belišće. Dodijeljena su i priznanja za sudjelovanje i posebnu prezentaciju i to Gradu Biogradu na Moru, Nezavisnoj listi Dinka Burića, Udruzi Kupusari iz Donjeg Miholjca, Slavonija obrt za ugostiteljstvo Bizovac te Udruzi žena “Ruže” iz Viljeva.

Tijekom cijeloga dana, a kasnije i večeri, sve sudionike Gastro festa i posjetitelje zabavljao je tamburaški sastav “Ravnica”, a program je vodila Zdravka Majdenić. Na usluzi su svim zainteresiranima bili i članovi Konjogojske udruge “Valpovština” koji su nebrojene posjetitelje vozili u zapregama. U poslijepodnevnim satima održan je nastup pjevačkih skupina: MPS “Veseli šokci” Slavonski Brod, MPS “Kešinački mališani”, MPS “Stari bećari”, Zbor Matice umirovljenika grada Belišća, MPD “Bocanjevački pajdaši”, KUD “Crkvari” Orahovica, ŽVS “Bocanjevčanke” i MPS KUD-a “Seljačka sloga” Zadubravlje.