5. DANI VINA I TURIZMA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

DSC04096U subotu, 4. svibnja 2013. godine Turistička zajednica grada Belišća sudjelovala je na tradicionalnoj manifestaciji 5. Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjske županije. Posebnost i bogatstvo ove manifestacije mogli smo vidjeti od jutarnjih sati uz već tradicionalni Sajam antikviteta te otvaranje Regionalnog muzeja vina u Tvrđi kod Vodenih vrata. Cijeli trg bio je ispunjen štandovima vinara, postavljenih tako da simbolički predstavljaju po jedno vinogorje, odnosno vinske ceste. Bilo je tu proizvođača suvenira, rukotvorina i drugih proizvoda, među kojima je bio i EPG Lehki iz Gata izložio kozje sireve dok je TZ grada Belišća predstavila suvenire i dijelila promidžbeni materijal.

Na središnjoj pozornici u 11 sati dodijeljena su priznanja i nagrade vinarima koji su svoja vina poslali na ocjenjivanje, a najbolje vino nagrađeno je Zlatnim dukatom, nagradom koju je ustanovila prije dvije godine Osječko-baranjska županija.

Nakon svega nastupili su Tamburaški sastav Džentlmeni i Stjepan Jeršek Štef koji su zagrijali već ugrijanu atmosferu uz finale Hrvatskog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša, besplatnu degustaciju fiša i čobanca, te besplatno vino uz Dravu.

Predstavnik Turističke zajednice grada Belišća na 18. Hrvatskom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša bio je i ove godine Josip Delač.