Gradski puhački orkestar grada Belišća

Gradski puhački orkestar grada Belišća osnovan je u travnju 2016. godine na inicijativu gradonačelnika Grada Belišća dr. Dinka Burića.

BIOGRAFIJA

Okupljena je stručna skupina nastavnika glazbe koju su činili Stjepan Džebić, Mirko Hrženjak, Kristina Tomljanović te Janja Puljić kao voditeljica i prva dirigentica orkestra. Započeo je rad s prvom skupinom polaznika interne glazbene škole orkestra te su ostvareni i prvi nastupi. Od 1. studenog 2017. godine vodstvo orkestra preuzima nova skupina nastavnika koju čine Mateja Bušetinčan, Denis Ravlić i Tomislav Kruljac kao voditelj i dirigent orkestra. Promjenu u stručnom vodstvu orkestra događa se i 2019. godine kada na mjesto nastavnice flaute dolazi Ivana Sklepić.

Prvi, premijerni javni nastup orkestra bio je 28. travnja 2017. godine na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Belišća povodom Dana grada izvedbom državne himne Lijepa naša domovino.

Orkestar je u svojoj kratkoj povijesti ostvario više nastupa za potrebe Grada Belišća kao što su XX. Susreti vatrogasnog podmlatka i mladeži u Belišću, dječji festival Vedrofon, Belišćanski dječji karneval i drugi nastupi, a 2018. godine, orkestar je po prvi puta nastupio i kao gost 39. smotre SAPOSIB – a koja se održala u Donjem Miholjcu, povodom Dana Svih Svetih na gradskom groblju u Belišću te kao dio zajedničkog programa u okviru predstavljanja Grada Belišća na Adventu u Vukovaru. Ostvaren je i nastup na memorijalnom koncertu za pokojnog kapelnika, Stjepana Džebića, jednoga od prvih nastavnika pri belišćanskom orkestru.

U 2019. godini orkestar je pored redovitih nastupa za potrebe Grada Belišća nastupio i na jubilarnoj 40. Smotri SAPOSIB -a u Valpovu te je u prosincu održao prvi samostalni božićni koncert u dvorani Glazbene škole Belišće. Danas orkestar broji 21 – og člana. Po dobnoj strukturi članstvo najvećim dijelom čine mladi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

FOTO GALERIJA

@2020 Sva prava pridržana