DJEČJI MASKENBAL U BELIŠĆU

Paula Balentić kao Violet, Štrumpfovi iz 4.d razreda, Cicibani kao muhe zujalice i skupina Mravići kao miševi posebno su se istaknuli u povorci Dječjeg maskenbala koja je u subotu, 10. veljače, prošla Trgom Ante Starčevića do nastavno – sportske dvorane, gdje je održan prigodan program u organizaciji Društva “Naša djeca” grada Belišća.

Kao što je to uobičajeno, nakon nastupa Gradskog puhačkog orkestra, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković predala je ključeve Belišća voditeljici maskenbala Moniki Đogaš, čime su vlast u našem gradu preuzeli vrtićarci i školarci, a potom su se odraslima koji su ih bodrili s tribina predstavili Cicibani, Mravići, Leptirići, Bonbončići i Zvjezdice iz belišćanskog vrtića te Žabice iz Područnog vrtića u Gatu, a potom i školarci iz 1.a, 2.a i 4.d razreda, ali i mnoga druga djeca koja nisu došla organizirano sa svojim razredima.
I dok su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića plesali i zabavljali se, težak zadatak imali su članovi ocjenjivačke komisije Teo Đogaš iz Turističke zajednice grada Belišća te Suzana Lešnjaković i Kristijan Ćorić iz Likovne udruge Bel-art, koji su ocjenjivali tko je bio najkreativniji, tko se najviše zabavljao i najviše smijao tog ludog karnevalskog dana.

-Dječji maskenbal prva je velika aktivnost DND-a u kalendarskoj godini, a kao i do sada, veliku smo potporu imali u Gradu Belišću i našoj Turističkoj zajednici, koja je i ovom prilikom osigurala skupne nagrade za jednu školsku i dvije vrtićke skupine te jednu pojedinačnu masku. Kao i uvijek, za sigurnost karnevalske povorke pobrinula se Policijska postaja Belišće, a krofne za sve sudionike osigurala je tvrtka Harburg – Freudenberger. Hvala svima, najviše djeci i njihovim roditeljima, odgojiteljicama i učiteljicama, što i dalje s nama rade s djecom i za djecu, poručila je Emma Torjanac, predsjednica DND-a grada Belišća.